Milioner igrica
Želite li da postanete milioner?

Milioner iz blata film


Milioner iz blata film je odličan film koji je nominovan i dobitnik brojnih oskara. Pratite život mladog indijca iz geta koji postaje milioner u kvizu Milioner.

Milioner iz blata film

Tako retko dobijaju priliku da napiše ovo: ovde je film koji me podseća na Mak Bigraves je 1970-ih grafikonu Classic, špil karata. Ova topla monolog (prvobitno zabeleženo u 40.) pripoveda priču o skromnom vojnika, izvukli iz crkve parade koju žestoke narednik za igranje karata. Pre nego što mu je odvratno starešina da ga pošalje u stakleniku, ovaj siromašni polupismeni skuaddie objašnjava da je za njega, špil karata je njegova Biblija: Ace je jedan pravi Bog, dva je ova dva zavjeta, tri Svetinju Triniti - i tako sve dok se grubo CO, kao i celokupne javnosti slušanja Bigraves-a, se svodi na drhti suzama žele na dostojanstvo ovom jednostavnom vojnika i pobožnosti.

Nešto vrlo slično se dešava u ovom divlje glupo ali savršeno gledljiv melodrame, adaptaciji scenariste Simon Beaufoi iz romana K & A 2005 od Vikas Svarup i režiji Deni Bojl. Uprkos tome što je overpraised - stigne okićen sa vrstom pregleda koje mora da izlaze posle premijere kralja Lira - ovo je i dalje veoma efikasna Entertainment.

Film je o indijskoj verziji hit TV emisiji koja želi da bude milioner? Dev Patel igra Jamal Malik, bivši Mumbaiju ulica-klinca koji ima posao čaa u call centru. On zapanjuje sve Indije unosom šou kao takmičar i trijumfalno dobijanje pitanje nakon pitanje prava. Je on prevara?Savant genije? Ili je nešto čudno dešava? Njegova neverovatna pobednički niz znači da mora da se vrati sledeći večeri za poslednje pitanje velike novca i noćenje on je brutalno ispitivali Mumbaj policajci uveren da je varalica. Uzimaju ga kroz svaki od pitanja je dobio pravu, a Džamal ​​život priča se odvija u flashback kao naš junak otkriva da svako pitanje, kao i svaki Mak Bigraves CARDS, ima poseban značaj. Svoju priču uključuje Crime, Drama, Knockabout komediju i romantiku. Razni likovi odrediti njegovu sudbinu: njegov brat Salim Gangster (Madhur Mittal), ljubav njegovog života Latika (Freida Pinto) i Prem (Anil Kapur), The jezivo sam Kuizmaster, koji ima svoj interes u neverovatnih uspeha Jamal.

Ovaj film ima zanimljive prethodnice. Nije prvi se o tome ko želi da bude milioner? 2006 film Patrice Leconte je moj najbolji drug, glumi Daniel Auteuil, ima nailbiting izdanje francuske verzije milioner. Leconte film, kao Bojl je, kulminira sa "telefonom prijatelj" Shovstopper i obe cheekili sugerišu šou se uživo prenosi, kada je, u realnom životu, to je, naravno, snimljenog i izmenio dobro unapred, makar delimično da iskoreni na šifre .

Imam znanje o svemu tome, uzgred. Jednom sam bio "prijatelj" je telefonirao od takmičara na emisiji, ali u ključnom trenutku, moj mobilni telefon je, shamingli, van dometa. Chris Tarrant lice je navodno slika ljubazan zbunjenost kao moj govorna poruka odjeknula besmisleno oko studiju, pre nego što je pametno odsečena i takmičar je dozvoljeno da pozovem još jedan "prijatelj". Naravno, kao štucanje koje ne čine ga na vazduhu.

Slumdog Millionaire je koprodukciji Celador Films, vlasnici prava na originalni TV emisiji, a tako da funkcioniše kao dugometražni plasman proizvoda za program, čiji apoteoza ovde došao kada će se prevariti-major Čarls Ingram pokušao da prevarakviz u 2001 Sve dobio je uslovnu osudu, fino i maloletna Celebriti statusa, a šou dobila UZBUDLjIV publicitet. U ovom filmu, siromašni Džamal ​​je, jednostavno zbog sumnje za malverzacije, tukli na mrtvo od strane policije, a stravično mučeni elektrodama - Nastiest ispitivanje sceni Gledao sam neko vreme. Ali kasnije on je pravi u studio kao sveže kao Dejzi. Ono što Mumbai policija izvršila svoje ne baš laskavi portret, ja ne mogu da zamislim.

Uprkos ekstravagantnog drame i nekih demonstracija divljaštva kažnjavanjem prema indijskih decu ulice, ovo je veselo i manje zahtevan unreflective film sa vizijom Indije da će, ako ne baš turistami, svakako pogled autsajder a; zavisi za puno uživanje na ne uzima previše ozbiljno.

Interesantno, ko-kreator milioner, Stiven Najt, i sam je scenarista koji je scenario daleko ozbiljnija filmova od toga: Stephen Frears je Dirti Pretti Things (takođe koprodukciji Celador) i Eastern Promises David Cronenberg ekipe. Slumdog Millionaire je stvarno nežan u poređenju sa, recimo, Robert Redford je satira Kuiz Shov i Leko u poređenju sa Danni Boile poznatih filmova, Trainspotting i plitak grob. U stvari, to je više dečijem prediva, kao i njegovi otkačena kapar Millions.

Pa, za sve ovo, to je dobio udarac i narativnih pizzazz: jak, jasan, odmah graspable priču koja ne se optereti sa složenosti karaktera, a Cinematographi bi Anthoni DOD Mantle je ogroman. Definitivno ima taj provokativni-Underdog svetlucanje i srebra glint nagrada ne može biti daleko.

Podelite sa prijateljima: